Menstruatie

Periodieke bescherming

Hoe gebruik je een tampon

  • donkerrozeVizualizari 18746
  • alternatieve image ster pictogram
Volg deze stappen om je tampon gemakkelijk in te brengen Het lijkt in het begin misschien lastig, maar als je weet hoe je een tampon inbrengt, is het net zo eenvoudig als het aantrekken van een handschoen. Het inbrengen van een tampon kun je het beste oefenen tijdens de zwaardere dagen van je menstruatie. En vergeet niet om te ontspannen - als je gespannen bent is het moeilijker om de tampon in te brengen.
Zo gebruik je een tampon
Vorige 
Zo gebruik je een tampon
Zo gebruik je een tampon
Zo gebruik je een tampon
Zo gebruik je een tampon
Zo gebruik je een tampon
Zo gebruik je een tampon
Zo gebruik je een tampon
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Was je handen, open de verpakking en haal de tampon eruit. Als je een Tampax Pearl Compak tampon gebruikt, trek dan voorzichtig aan de binnenband (tegen het einde van het verwijderingstouwtje) totdat deze niet verder kan.
Ga op het toilet zitten met je knieën ver uit elkaar of ga staan ​​met één been op het toilet. Vergeet niet om te ontspannen - haal een paar keer diep adem als dat nodig is.
Gebruik één hand om de tampon op de bodem van de buitenste tube te houden. Plaats het ronde uiteinde van de tampon in je vagina en richt het topje in de richting van je onderrug. Het touwtje moet buiten je lichaam blijven.
Draai de applicator voorzichtig heen en weer in je vagina richting je onderrug. Zodra je vingers je lichaam aanraken, zit de applicator op de juiste plaats.
Druk, terwijl je de buitenste buis van de applicator vasthoudt, met je wijsvinger de kleinere tube helemaal tot in de grotere buis totdat deze stopt. Terwijl je dit doet, schuift de tampon uit de applicator in je vagina. Als het ongemakkelijk voelt, is de tampon waarschijnlijk verkeerd geplaatst of zit hij er niet goed in. Verwijder hem dan en begin opnieuw met een nieuwe tampon.
Als de tampon comfortabel zit, met het touwtje buiten je lichaam, verwijder je voorzichtig de applicator. Stop de applicator in de tamponverpakking en gooi hem in de prullenbak. Was daarna je handen.
Vergeet niet om de oude tampon te verwijderen voordat je een nieuwe plaatst. Wanneer je de tampon wilt verwijderen, trek je het touwtje naar beneden. Wikkel de tampon in wc-papier en gooi hem in de prullenbak.

Sluiten
 
 
Tampax Compak
Always Ultra
Kijk wat andere meisjes vragen over de menstruatie
Kijk wat andere meisjes vragen over de menstruatie
mijn quiz menstruatie cyclus
Quiz Mijn menstruatie
Quiz Mijn menstruatie
bbblink